Dvacet minut pro Ukrajinu. Televizní Noviny se kvůli konfliktu protáhnou

TV Nova prodloužila v souvislosti s pokrýváním války na Ukrajině Televizní noviny, večerní filmy na Nově tedy budou začínat o dvacet minut později. Není to ale jediná změna, která v důsledku konfliktu změní televizní programy.

Kvůli lepšímu pokrytí války na Ukrajině se hlavní zpravodajská relace TV Nova protahuje o dvacet minut, a to i o víkendu. Nyní má na místě konfliktu dva štáby. Lucie Hlubučková reportuje ze Lvova a okolí, informace z hlavního města přináší Jan Zálužský. Celková stopáž zpravodajské relace Televizní noviny má díky těmto změnám hodinu a nové filmy tak budou začínat až ve 20:40. „I nadále spolupracujeme s dalšími štáby sesterských televizí v rámci CME a monitorujeme i situaci na hranicích tak, abychom divákům přinášeli aktuální a ověřené informace,“ vysvětluje Kamil Houska, ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova. V důsledku vývoje situace na Ukrajině není tato změna ojedinělá.

Web televize nově nabízí i ukrajinské vysílání TN LIVE Україна. Na jeho činnosti se podílejí novináři z celé Ukrajiny. „Jsme si plně vědomi toho, že lidé, kterým se podařilo z války uprchnout a jsou nyní na území České republiky, potřebují mít přehled o situaci u nich doma v mateřském jazyce,“ uvádí Houska.

Kromě mimořádných vstupů se od úterý o hodinu protáhne i Snídaně s Novou. Končit bude až 9:35 a vyřadí tak z vysílání automatickou reprízu pořadu Na lovu. Od čtvrtka je taky na webové stránce Nova Plus dostupný obsah pro děti v ukrajinštině. „Všechny děti a rodiny tak bez ohledu na místo svého pobytu v České republice si budou moci na internetu bezplatně sledovat pohádky, rodinné filmy a další pořady v jejich rodném jazyce,“ uvádí TV Nova v poslední tiskové zprávě.

Dalších změn v důsledku dění na Ukrajině stále přibývá a podle dosavadního vývoje, jich ještě přibývat bude.

Přidat komentář